tisdag 21 juni 2011

Sommarblogg

Att blogga ofta är svårt och även om det skulle kännas bra att vara regelbunden, är det knivigt att plocka fram något intressant. Det finns ju som bekant många tyckare i bloggosfären, men få frågor som jag uppfattar som särskilt intressanta. Detta tyckande från min sida är inte baserat på något systematiskt undersökande arbete, utan bara på en viss trötthet inför informationsflödet. Det verkar som det nya medialandskapet gör att begreppet "koka soppa på en spik" får ny aktualitet. Det verkar inte inträffa en enda händelse, utan att något media gör "hur-känner-du-inför-det-här- journalistik på det hela. Man blir matt när hela lokalsamhällen förväntas ha åsikter då en olycka drabbar en medborgare. Inget allmänintresse precis!

Mitt eget parti har nu kommit in i fasen av att söka ny ordförande. Apropå medialogik så kommer det att vara den enda fråga som man nu fokuserar på när det gäller Centerpartiet. Vinterns och vårens bevakning av S-valet av ny ordförande var ju en bedrövlig soppa. Inget om politik, allt bara reducerat till en såpopera om vem som stödjer vem. I min värld har faktiskt valberedningarna en otroligt viktig roll för att förankra och förbereda valet. Jag har två kvinnor på förslag själv, båda förekommande i förhandsspekulationerna. Den första är Anna-Karin Hatt och den andra Annie Johansson, bägge lysande politiska stjärnor som kan leda partiet i en nödvändig förnyelse. En allians mellan fyra partier i regeringssituation måste också leda till utveckling även för Centerpartiet. Att regera tillsammans är alltid ett risktagande och moderaterna tar för sig i alldeles för hög utsträckning.

Jag har läst att flera bedömare inte håller det för otroligt att ett tredje block kan formeras inför nästa val; två liberala partier tillsammans med Miljöpartiet c+fp+mp, som kan tänkas balansera mellan s och m. Ja det återstår att se och själv känner jag mig stundtals väldigt trött på blockpolitiken. Det blir för lite fokus på sakfrågor, och mer på vem som kan slå på vem!? Det vore intressant och kan ett liknande tredje block förhandla sig till utrymme och innehåll i en regering, kan det bli mycket spännande politiska tider med kloka beslut och framför allt ett annat tonläge.

Nåväl jag hälsar Dig och den sköna sommaren med en uppmaning:
Ut och njut!

Jacob

ps en länk för den tyskkunnige bla. om Östhammar

http://www.welt.de/politik/ausland/article13437092/Warum-sich-Oesthammar-ueber-radioaktiven-Muell-freut.html