onsdag 29 september 2010

Ett val är över

Ja så är valet över för denna gång. Demokratin har segrat och valdeltagandet blev större än förra gången, glädjande nog. Resultatet på riksnivå blev som väntat en framgång för Sverigedemokraterna som kom in i riksdagen tyvärr. Deras väljare och representanter förtjänar respekt och tydligt bemötande i åsiktskonfrontation. Jag hoppas att partiernas företrädare i kammaren tar debatten. Det är viktigt!

I Östhammars kommun är valet nu över och partierna har sina interna processer inför den kommande mandatperioden. Det som är angeläget för varje kommun är att få en stabil och trygg majoritet som tar ansvar för utvecklingen i kommunen. Framtiden får utvisa hur väl alla inblandade lyckas med det. Nu blir det nog lite bloggtorka för min del, men den intresserade kan alltid göra ett besök då och då för att se hur den utvecklas.

Eder bloggare
Jacob

1 kommentar:

Blankröstare sa...

"Ett val är över"
Upprörd och besviken över att inte politiker talar sanning. – Opålitliga.

Vad är sant och vad är falskt när det inte går att lita på folkvalda. De styrande i kommunen skulle granskas av oberoende personer.

Att ljuga om att ett enhälligt beslut togs om detaljplan för Kv. Stadskällaren är vilseledande. – Skam över dem som ljuger.

Att slösa med kommuninnevånarnas skattepengar är inte sunt. Att sälja för 6,4 milj. och sedan hyra av Östhammarshem för 4 milj. i 33 år = 132 milj. Fult att slösa på detta viset.

Kommunalråd som sitt i ”knäet” på Östhammarshem. Varför vara beroende av stiftelsen för ett dyrt bygge? Det mest ansvarfulla vore att hitta den bästa och billigaste lösningen i en öppen konkurrens, i stället för att låsa sig till ett enda alternativ.

Minskar ytterligare förtroendet för styrande politiker i Östhammar. Som redan är på botten. Är en städigt nedgående vänsterspiral (30År), - ”motsols-spiral”. Borde i stället vara en höger-gående spiral och uppåtgående utveckling i kommunen. Kan finnas chanser och möjligheter än, om kloka, sparsamma och vettiga beslut tas i fortsättningen.

Därför har jag blivit blankröstare i kommunen. – För ingen kommunpolitiker är VÄRD MIN ENDA RÖST. DET ÄR MITT VAL!

Det enda som är demokratiskt är VALET. När sedan valet är över så är det fritt fram att ”köra” över kommuninnevånarna och deras bra idéer i de närmaste och angelägnaste frågorna. Tyder på allt för maktfullkomliga ledande politiker. Närdemokratin är satt ur spel.

Men jag kan också se att det finns VETTIGA politiker, när jag läser insändare i UNT och andra debattinlägg.

Kent