fredag 8 maj 2009

En spännande uppvisning i gräsrotsdemokrati


Jag befinner mig på en fantastisk uppvisning i gräsrotsdemokrati och engagemang. Jag är på centerstämma i Örebro med fler än 500 delegater. Vi debatterar och diskuterar många olika spännande områden. Just nu i skrivande stund (fredag kväll) så diskuterar vi energi- och miljöfrågor. Det finns massor av motioner som skrivits av enskilda medlemmar som avhandlar allt mellan himmel och jord. Enskilda medlemmars motioner får först svar av partistyrelsen,vilket sedan bereds av en områdeskommitté. Kommitténs förslag debatteras sedan hej vilt och mängder av delegater har synpunkter och lägger fram tillägg, föreslår avslag och annat. Sedan tar stämman ställning i en omfattande beslutsomgång. Flera delegatsinlägg ändrar på innehållet i beslutet. Roligt, men tidskrävande. Samtliga centerministrar är här och även centerpartiets eu-parlamentariker Lena Ek. Det mest spännande beslutet hittills är förslaget att öppna upp LAS och samtidigt som man gör a-kassan bättre i ett övergångsskede.

Om Du är intresserad av vad som beslutas och sägs så rekomenderar jag dig http://www.centerpartiet.se/

---------------------------
För övrigt anser jag att det är skönt att vädret är kallt och regnigt här i Örebro vilket gör det lättare att sitta inne.

2 kommentarer:

Knut sa...

På Stjärnudden regnar det också. Men det ska bli sol senare. Centerstämman var förstanyhet hela gårdagen. Börje Hörnlund är den ende som stör ordningen. Ska till Stockholm idag, men först ska vi möblera upp färdiga rummet.

Paul sa...

Det är spännande att titta in i andra partiers demokratiska processer. Att man tar kontroversiella beslut utan diskussioner som syns utåt kan tyda på två saker. Antingen är man eniga, eller så beror tystnaden på något helt annat... (vilket kommentaren här ovan antyder)

Själv tycker jag att det är lite märkligt med ett parti som gått från en tydlig mittenposition till att lovordas i Svd på moderaternas bekostnad. (http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_2842389.svd)