torsdag 28 maj 2009

Tiden - en tillgång som är alltför knapp

Tiden är en tillgång som är alltför knapp ibland. Det var ett tag sedan som jag skrev något på denna sida, vilket är uselt med tanke på att det snart stundar ett EP-val. Den 7 juni smäller det och jag undrar verkligen hur många som kommer att rösta. Det är hursomhelst angeläget att Du verkligen röstar! Det är den fjärde politiska nivån som vi talar om; 1. kommun, 2. landsting, 3. riksdag, 4. europaparlamentet. En normal dagordning på ett kommunfullmäktigemöte har sitt ursprung i EP vilket inte många vet. Livmedelsdirektiv, vattendirektiv, tjänstedirektiv osv. påverkar oss myckt starkt i den dagliga kommunala verksamheten. Det kan tyckas att de svenska ledamöterna i EP 18 stycken, är alltför få för att påverka, men så är verkligen inte fallet. Se på de 478 miljoner röster som avgivits i det indiska valet vilket efter 6 (!) veckors sammanräknande faktiskt ledde till att Kongresspartiet befäste sitt ledarskap. En verklig uppvisning i demokrati. De fler än 7 miljoner svenska röstberättigade, påverkar naturligtvis lika mycket som någon av unionens medborgare. Dessutom är flera av våra ledamöter mycket framgångsrika i sitt politiska arbete. Min egen partikompis Lena Ek, har ett sällsynt gott rykte som en effektiv och duktig företrädare för det liberala blocket. Hon är djupt engagerad i handelsfrågor, öppenhet, klimat och miljöfrågor. Vill man inte kryssa på Lena kan man alltid kryssa på nummer 40; undertecknad. Mina viktigaste frågor är: öppenhet, klimat, solidaritet och fler medlemmar i EU. Om Du vill veta mer så skriv några rader till mig.
Rösta och Lev väl
Jacob

3 kommentarer:

Björn Andersson sa...

Kryss från mig!

mauden sa...

Jag har funderat mycket över vem jag vill rösta på i EP-valet. Har diskuterat en hel del i familjen och naturligtvis på jobbet. Flertalet vill rösta fram en ung person och då helst en kvinna. Men ju mer jag tänker på vilka andra kandidater som sitter i Bryssel = alla dess gubbar, så tror jag att det är väldigt svårt att vara en ung tjej och få sina stämma hörd! Komma från demokratiska Sverige och oftast öppna som en bok i tron på att alla är så schyssta. Det måste nog var lite mer tuffa tag och lite smartness. Så det blir nog ett kryss för blogginnehavaren.
Maud

Paul sa...

Jacob är en mycket trevlig och kompetent politiker! Hade jag varit centerpartist hade jag definitivt övervägt hans namn.

Men jag blir lite oroad över Mauds inlägg här ovan. Ska man acceptera ett "gubb-välde" på rent taktiska överväganden? I så fall blir det aldrig någon förändring på någonting. Politiska församlingar (liksom alla sociala sammanhang) mår bäst av mångfald och blandning.

Rösta gärna på Jacob, men gör det för den person han är. Inte vilket kön eller ålder han har.