lördag 6 februari 2010

Avstamp i Göteborg

Centerpartiet har hållit kommundagar i Göteborg torsdag till lördag. Varje år håller vårt parti denna samling för att framför allt ledande kommun- och landstingspolitiker skall komma samman. Avsikten är att bygga nätverk mellan deltagarna, samt att naturligtvis forma politiken tillsammans. Kommundagarna i Göteborg samlade rekordmånga deltagare, fler än femhundra. Vi minglade, träffades, samtalade, lyssnade på inspirerande föredrag och inte minst politiska tal. Se: http://www.centerpartiet.se/Nyheter/Arkiv-2010/Inspirerande-Olofsson-rivstartade-valrorelsen/ Något som är påtagligt är att vi är dåliga på att föra ut alla våra gemensamma framgångar och allt det som vår regering genomfört inte minst på miljö- och näringslivsområdet. En synnerligen inspirerande röst var generaldirektören för Energimyndigheten, Thomas Kåberger, som beskrev vad som just nu händer i Sverige. Han beskrev att omställning verkligen har satt fart i EU i allmänhet, men i Sverige i synnerhet. Vindkraft, solkraft och inte minst biobränslen är enastående framgångsrikt i Sverige. Som ett kuriosa nämndes att Al Gore intervjuats i CNN, inför Köpenhamnsmötet om vilket land han vill framhålla som särskilt framgångsrikt när det gäller klimatomställningen: Sverige! Visste Du förresten att Miljöpartiet KU-anmält näringsministern för att hon inte använt tillräckligt med skattepengar för att betala ut till SAAB! MP paradoxen är tydligen att man inte vill bygga vägar eller ha bilar. Däremot är det tydligen viktigare med bilfabriker. Man tar sig för pannan!

En annan viktig programpunkt var redovisningen av de företagsfrämjande åtgärderna som regeringen under Mauds Olofssons ledning infört. Här är några axplock:

Lättare att få F-skatt
Sänkning av sociala avgifter, samt särskilda sänkningar för unga under 26
Ingen löneskatt för personer över 65
Skattelättnader för hushållsnära tjänster samt ROT avdrag
Skattesänkning samt slopad förmögenhetsskatt vilket underlättar riskkapitalförsörjning
Föräldrapenning och a-kassa på lika villkor som för anställda
Lagen om valfrihetssystem i omsorgen

Detta var några axplock och det finns 165 åtgärder ytterligare att redovisa. Kolla på http://regeringen.se/sb/d/108/a/120076 Oppositionen försöker att på alla sätt misskreditera det som skett. Men ärligt talat; minns Du något som Mona Sahlin genomförde som näringsminister annat än att snacka en massa strunt om att det är sexigt att betala skatt!

Hälsningar från Göteborg

2 kommentarer:

Anonym sa...

har du ändrat lay out?

Anonym sa...

snygg layout!