fredag 16 april 2010

Det förutsägbara har inträffat: Svrigedemokraterna Nej Tack!

Så har det hänt! Sverigedemokraterna (SD) har skrapat ihop en lista inför kommunvalet i vår kommun till hösten. http://www.unt.se/startsidan/sverigedemokraterna-satsar-i-norduppland-913708.aspx För Er som inte följer den lokala politiken i min hemkommun så kan jag berätta att SD vid det förra valet fick 188 röster, vilket resulterade i en tom stol i fullmäktigeförsamlingen. Visserligen hade några ljushuvuden skrivit dit namnet på hårdrockaren Charles Manson, men han var nog knappast intresserad eller ens valbar! Birger Norén (ett fd. kommunalråd i kommunen) var även han nominerad men han driver ju redan sitt eget personliga missnöjesparti Solidaritet och Samverkan (SOS). Besvikelsen var stor hos mig och många andra över denna missnöjesyttring, men tristast var att inte få någon av SD-personerna att debattera med.

Så, om SD kommer in i fullmäktigeförsamlingen (vilket bland annat jag tänker motarbeta allt vad jag kan) så får vi personer som kommer att försöka driva de unknaste av paroller i invandringsfrågor. Det enda som SD verkar ha någon typ av organiserad tanke omkring är frågor om invandring och integration. Resten är tankegods av typen mer av "allt till alla" på vanligt missnöjesmanér, helt i stil med förebilden Mogens Glistrup i Danmark, som på 80-talet skapade själva sinnebilden av en missnöjespolitiker.

Men vad är huvudfrågan för SD? Att genom att skapa bilden av det stora och hemska hotet av massinvandring, med horder av fattiga och konstiga utlänningar som ska roffa åt sig allt det som "vi" , läs etniska svenskar, har byggt upp. Det värsta som finns för en SD-politiker är en muslim som per defintion är farlig och enbart sysslar med subversiv terroristverksamhet. Moskéer, slöjor och annat "avvikande" hotar det "svenska" kulturarvet och vem som är "svensk " kan man inte svara på. Jag tycker att själva sinnebilden av det inkrökta och ruggiga, är när man frågar ledande SD-politiker om vem som är svensk: Zlatan, drottningen, integrationsministern, en same, en norrman bosatt i Sverige sedan 40 år mfl? Hur som haver så får även väljarna i Östhammar ta ställning i höstens val till även till om dessa mörkermän och kvinnor ska vara med och styra. Måtte väljarnas dom bli tydlig efter hårdgranskning av både innehåll och inte minst förpackning av det politiska budskapet.

8 kommentarer:

Paul Eskilsson sa...

Bra rutet!
Kan inte Du ta iniativ till överläggningar mellan alla fullmäktigepartier om hur vi gemensamt ska bemöta SD i valrörelsen? Så att vi kör en gemensam strategi från höger till vänster.

Joakim Larsson sa...

Ja, kör hårt. Väljarna får säga sitt.

Paul Eskilsson sa...

Absolut!

Unknown sa...

Det kan vara en idé vi får fundera!

Anonym sa...

Spangenberg, det måste kännas bra att sitta där i Norrskedika/Östhammar, totalt befriad från mångkultur, och tycka till om Sd.

Till skillnad från dig så försöker jag åtminstone sätta mig in i hur det skulle vara att som svensk växa upp i någon av våra segregerade storstadsförorter. Jag vill inte bo där, jag vill inte att mina barn ska växa upp där, och jag vill inte att några andra svenskar ska tvingas leva där.

Nu pluggar jag i Uppsala, och kunde tidigare i år se hur brand- och polisbilar ryckte ut varje dag i över en vecka p.g.a. bilbränder i förorterna. Är detta priset vi ska betala för att vara solidariska med invandrare? Jag antar att vi alltid kan höja skatten med några ören varje år? Du vet, solidaritet och allt det där.

Nej, Sverigedemokraterna presenterar åtminstone en lösning på problemen: stoppa invandringen tillfälligt och ställ krav på de som kommit hit. Är det så extremt egentligen? Vilken centerpartist som helst hade ju ställt upp på det förr i tiden.

Vad är din lösning på integrationsproblemen Spangenberg? Det känns liksom inte trovärdigt att sitta och diskutera hur dåliga Sverigedemokraterna är, samtidigt som man själv inte är beredd att minska invandringen eller har några som helst lösningar på segregationsproblemen. Hur löser vi det ekonomiskt? Vem ska betala för dessa nya familjers uppehåll? Budgetbalans måste ju råda, så någonstans kommer vi ju behöva skära. Sjukvården? Skolan? Försvaret? Och innan du kommer med "ja, men flyktingar måste få kosta"-argumentet, så kan jag ju säga direkt att ca 5% av alla invandrare har officiellt flyktingstatus.

Tänk utanför kommungränsen för en gångs skull, vill vi verkligen att Östhammar ska bli som Landskrona, Malmö eller Södertälje? Kommuner med stor segregation, små skatteintäkter och ingen framtid.

Nej det vill vi inte. Slutventilerat från Öregrund.

Jacob sa...

Fegt att inte skriva ut Ditt namn, Du som kommenterat från Öregrun. Träd fram så får vi debattera. Jag tänker inte göra det med den som inte står för sina åsikter.

Anonym sa...

Jacob, jag skrev inte här för att bli kallad feg, jag skrev för att jag var intresserad av dina åsikter kring invandringsfrågan.

Att du kallar mig feg kan jag faktiskt ta, men att bli av med vänner och arbete för att folk snokar reda på mina internet-kommentarer, det kan jag inte ta. Hade du riskerat jobb och umgängeskrets för en debatt på nätet Jacob?

Jag kan maila dig mitt namn om det är vad som krävs.

Carl Franks sa...

En av få fördelar med det brittiska 'first past the post' valsystemet är att British Nation Party fick inga sittplatser i Westminster trots drygt 500.000 röster.