onsdag 18 mars 2009

Time flyes


Nu har det gått en längre tid sedan jag bloggade sist. Det är lite angeläget att hotta upp skrivandet, inte minst utifrån att det snart är EP-val. Tro det eller ej, men jag är faktiskt kandidat no 40 på Centerpartiets EP lista. Jag har efter vissa funderingar ställt upp på att bli nominerad för C:s räkning. Det är ett viktigt val att delta i och kanske min kandidatur kan bidra till att några fler engagerar sig och går och röstar i valet. Vi ska välja 19 svenska EU parlamentariker och det gäller att det blir dugligt folk som represnetrar oss i Bryssel. För närvarande har C ett mandat i Bryssel - Lena Ek - en mycket duktig och aktiv representant för C och Sverige. Jag hade förmånen att få träffa henne i samband med att Östhammars kommunstyrelse besökte Bryssel i oktober, en för övrigt väldigt nyttig och intressant resa.


Jag vill här kort formulera mina tre viktigaste frågor att jobba med i Europaparlamentet:  1. Klimatet - EU är den viktigaste aktören när det gäller att få till stånd en bindande klimatöverenskommelse. Vi kan visa vägen för Asien och Amerika. ensam är svag i detta sammanhang.

  2. Kraftfull utrikespolitik - EU ska samordna sin utrikespolitik för att tydligt driva på utvecklingen för demokrati, nedrustning och nationell suveränitet.

  3. En gränslös marknad - riva alla handelshinder inom och utom EU. Trade not Aid är ett mål för att stärka samarbetet och den ekonomiska utvecklingen i hela världen. Där ska EU visa vägen.

Ja så här tänker jag jobba när jag får Ditt förtroende.

Hälsningar Jacob


3 kommentarer:

Anonym sa...

Trevligt att se att du börjat blogga igen. Trade not aid är ju f.ö. väldigt liberalt, även för en centerpartist.

Anonym sa...

Får väl se om jag går till valurnan denna gång. Det bär emot som du vet. Frihandel såväl utom som inom EU låter inte som EU-politik. Vitsen är ju att gynna unionen på restens bekostnad. Det är ett av de starkaste skälen för att jag har svårt för EU. Om du lovar att bekämpa svenskt deltagande i E Battel Group ska jag allvarligt överväga att kryssa min tenorkompis.

anonymC sa...

När fâr vi se EU:s flagga (och vâr svenska) vid kommunens offentliga byggnader?