söndag 6 maj 2007

Söndagsbetraktelse

Ja det var spännande att besöka Stockholm och Rosenbad. Mötet med Infrastrukturministern och ca 40 partisystrar och bröder var givende. Vi diskuterade hur finansiering av vägar och järnvägar kan gå till i framtiden. Miljöaspekten är viktig och man bör kunna som trafikant betala för att få utnyttja vägar och järnvägar. Kanske någon typ av miljöavgift, precis som man nu i Sthlm kommer att få trängselavgifter som ska bekosta nysatsningar på vägar i området. Det kan då också bli möjligt att få in privat kapital i framtida projekt. Men men det tar nog lite tid innan vi är där.
Idag söndag har vädret varit ljuvligt och jag har ägnat mig åt diverse göranden i trädgården. Veckan bjuder bla. på en regional hearing om ansvarsutredningen. Det ska bli mycket intressant att delta. Har mycket funderingar på framtida regionstillhörighet. Ska vi höra till Stockholms län eller till ett Mälardalslän? Stockholm känns mest naturligt. vi får se!
Ikväll får man se hur det går i det franska valet. Det blir nog Sarkoszy! Vem som än tar över behövs snabb förändring i Frankrike, det är ett som är säkert.

Inga kommentarer: