onsdag 13 juni 2007

Vårt Sverige!

Var för några dagar sedan hos några vänner då deras son tog studenten. I den helsvenskaste av villaträdgårdar satt vi alla församlade och njöt av samvaro och sommarvärme. Studenmössor, flaggor, grönska allt man kan önska sig av en svensk sommardag. Vid sådan tillfällen finns anledning att reflektera lite över tidens gång och allt det där som visar att man numera börjar bli kal om hjässan och lite mer eftertänksam än förut.

Vid högtidsbordet satt förutom de vanliga lintottarna ett antal församlade som i högsta grad visar på all mångfald som jag är så lycklig och glad för att den också finns, även i en vanlig medlesvenssonsk villasommarträdgård. Två ungdomar adopterade frå¨n Indien, två andra från Afrika, en bosnisk ingift familj. Detta kändes helt självklart och härligt denna varma sommardag i juni då vi firade den nybakade studenten. Detta var också Sverige och allt det positiva av mångfald som vårt land står för.

Nu har vädret antagit mer normala dimensioner med + 12 och regn. Också det typiskt Sverige. Hoppas att det regnar lite mer bara.

Inga kommentarer: