onsdag 4 augusti 2010

En upplevelse i juliJa så är det dags för lite eftertanke! Semestern är snart över och det är dags att hugga i på allvar inför valet den 19/9. Sommaren har varit en skön blandning av semester, jobb, valförberedelser och umgänge. Vädret har varit upp och ner, men kanske lite väl torrt under vissa perioder, även om det kompenserats av de senaste veckorna regnsvep. Nu senast idag har vi fått 25 mm, som var välbehövligt. Tänker ibland på spannmålsodlarna i vår region som nu helst vill ha torrt och varmt så att det som finns nu att skörda går att få in i ladorna i ett bra tillstånd.

I juli hade jag förmånen att få resa till Weissenburg i norra Bayern. Östhammars kommun tillsammans med våra 9 vänorter höll återigen en "Twin Town Festival". Vår delegation var 11 personer varav 6 ungdomar och 5 vuxna. Ungdomarna (6 flickor) kom den här gången från Wilhelm Haglunds gymnasium och var - somvanligt- fantastiska representanter för vår kommun. Tvillingstaden till Weissenburg, Pappenheim var vår värd denna gång. Staden är en medeltida välbevarad tysk stad med alla dess fantastiska signum; korsvirkeshus, borgen på höjden, trevliga invånare och en enastående gästfrihet. Själva träffen innehöll några seminarier på aktuella teman där ungdomarna ca 55 st tillsammans med de vuxna presenterade sina slutsatser. En nyttig duvning för både unga och äldre och vi hade det mycket angenämt tillsammans. Träffens höjpunkt var naturligtvis festmiddagen och det högtidliga undertecknandet av en avsiktsförklaring om fortsatt samarbete för de kommande tre åren se bilden. Den här typen av mellanstatliga förbindelser på lokal nivå, ä r värdefull för oss i kommunerna. Det finns ett mycket omfattande utbyte mellan kommuner och regioner som ger nya kontakter på olika plan i kommunerna. För oss i Östhammar har vi fått kontakter både när det gäller turism, kultur och annat näringsliv. Ungdomarna får naturligtvis kontakter och utbyten som kan fungera även i framtiden.

Nåväl, nu stundar som sagt en valrörelse och Du som läser dessa rader är mer än välkommen att läsa min blogg även framöver.

Jacob

Inga kommentarer: